tiistai 9. heinäkuuta 2013

Zeus, Terttu, Tappi, Tulppu ja Nasu täyttivät eilen 7.8.2013 6 vuotta. Myöhästyneet onnittelut koko pesueelle!!!


Huolimatta noista meidän tyttöjen pienistä erimielisyyksistä, ne osaavat silti toisinaan olla näinkin sopuisasti yhdessä ja nukkuvatkin monesti vierekäin. 


Kesäloma reissusta selvittiin ehjin nahoin kotiin.. Koirat joutuivat/ saivat olla taas monennäköisessä mukana ja uivat noiden päivien aikana varmasti enemmän kuin koko kesäsä, ja vieläpä vapaaehtoisesti.



Koirat pääsivät uimaan niin Hailuodossa, kuin Kalajoen hiekkasärkilläkin. Hailuodon reissulla aika meren rannalla kului vesisateessa. Itseäni se ei juurikaan haitannut, mutta koirat alkoivat olla loppua kohden vähän sitä mieltä, että eiköhän tässä ole kastuttu jo tarpeeksi, kun on uitu kymmeniä metrejä, ellei reipas satakin metriä ja vieläpä vesisateessa. Etenkin hyvin prinsessamainen Etna oli sitä mieltä, että hänen kuninkaallinen korkeutensa on liian märkä ja kylmissään, eikä näin ollen kykene enää likkumaan metriäkään. 


Yllä oleva kuva on Hailuodosta, vuosien takaa oppia ottaneena en päästänyt koiria irti, vaikka koko pitkä rantaviiva oli yksin meidän. Edellisellä kerralla kun sain autoon pakata mukaan erittäin kuolemalle haisseen Etnan. Vuoron perään koirien kanssa edettiin niin, että itse kahlasin sen verran syvällä, että koirat joutuivat uimaan tai sitten vuorostaan juostiin rantahietikolla. 

Vesisateen ja meressä uimisen jälkeen kuivasin koirat ikäjärjestyksellä ensin pyyhkeellä huolellisesti ja sitten jokainen sai päälleen vielä "kylpytakinkin" Nuo siskoni koirille ompelemat kylpytakit ovat kyllä olleet aika moni käyttöisiä. Joskus pitkillä automatkoilla ilmastoimattomassa autossa on tullut koirien päälle laitettua samat kylpytakit, mutta märkinä, kun on tuntunut, että koirat muutoin kuumenevat liikaa. Kotona pesun jälkeen kun heittää koirien päälle tuollaiset, niin ovat kyllä kuivia ihan hetkessä. Samalla lailla koirat olivat jo ihan kuivia nukkumaan menon aikaan, vaikka olivat kastuneet läpimäriksi. 



Lauttamatkasta koirat eivät olleet kovinkaan innoissaan, mutta siitäkin koitoksesta toki selvittiin hengissä :)

Ensimmäinen ja kolmas yö nukuttiin koirien kanssa autossa. Illalla meni aina muutama tovi pedin laittamisessa. Ihmeen hyvin koirat autossakin nukkuivat, eikä ongelmia ilmennyt vieraisilla ollessakaan. Vaan koirat nukkuivat kiltisti koko yön ilman erillistä härdelliä. Aikamoinen helpotus  on ollut se, että Adja on alkanut nukkumaan koko yön, niin ettei sitä tarvitse ulos juoksuttaa keskellä yötä ja aamullakin saa nukkua tarvittaessa melko myöhään, kunhan muistaa neidin illalla käyttää ulkona vielä juuri ennen nukkumaan menoa. 


Tältä näytti meidän matkailuauto syrjäisillä taukopaikoilla, missä koiratkin pystyi päästämään vapaina jaloittelemaan. Tosin tämä kuva näyttää olevan neljännen päivän aamulta, kun on tuo verhokin vielä ikkunan edessä. 

Vauhtia ei koirilta puuttunut Kastellin linnan raunioillakaan, ihan kylmiltään koirat eivät kuitenkaan spurttailemaan päässeet, vaan ensialkuun pitkän levossa olon jälkeen koirat kulkivat kiltisti hihnassa alkumatkan. 



 Näin nätisti koirat osasivat olla vieraisillakin :) Ylimmässä kuvassa Zeus





 "Uintimatka" hiekkasärkälle tuli pienenä yllätyksenä varmasti vähän jokaiselle, etenkin kun yhtäkkiä itse huomasi kahlaavansa vaattee päällä vyötäröään myöten vedessä. No koirat uivat kuitenkin kiltisti perässä, ja vähän edempänä eteneminen sujui reippaasti, vaikka aallot huuhtoivatkin koirian tassun jäljet nopeasti pois...


Kastuneita tyttöjä ei juurikaan mereltä päin puhaltanut tuuli juuri viehättänyt ja ne pitivät visusti huolen siitä, etteivät aallot yltäneet niiden varpaille asti.


Zeus puolestaan ei ollut siitä moksiskaan. Päin vastoin, herätettyään ensin hilpeyttä taluttamalla itse itseään,  keräsi se entistä enemmän positiivista huomiota päättäessään haudata iänikuisen vanhan fleksinsä särkän hiekkaan..

Eipä kai siihen voi muuta todeta, kuin että yrittänyttä ei laiteta. Zeus nimittäin yrittää joka ikinen kerta, kun se fleksiin kytketään ja itse itseään taluttaa, niin jättää tuon fleksin matkan varrella. Aina se vaivihkaa jättäytyy jälkeen, suuntaa ojan pohjalle ja alkaa kaivaa. Peittelee fleksin maahan ja yrittää jättää sinne. Jostain syystä fleksi kuitenkin seuraa uskollisesti sen jäljillä, niin tälläkin kertaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti